Theodor Middelthon

Theodor Middelthon har gått gradene i norsk seilsport. Han begynte som så mange andre seilere i Optimist, men allerede som 13-14-åring målte han 180 cm på strømpelesten og var blitt altfor stor i den vesle rekrutteringsjollen. Det førte ham over i klassene ILCA 4, 6 og 7 etter hvert som vekten økte og han strakk seg ytterligere seks centimeter til den høyden han har nå.

Ved siden av seiling var Theodor med ishockey da han var ung gutt.

– Jeg liker ikke å være dårlig i det jeg holder på med, så på et tidspunkt fant jeg ut at jeg måtte velge en av de to idrettene. Da valgte jeg bort seilingen, men så var det en trener i seilforeningen som fikk meg tilbake på seilsporet. Da sluttet jeg med ishockey og gikk fullt og helt inn for seiling.

Sitt internasjonale gjennombrudd fikk Theodor da han i 2019 vant den internasjonale regattaen Palamos Christmas Race i ILCA 6. Høydepunktet hans så langt i karrieren er bronsemedaljen han vant i 2021 i europmesterskapet i ILCA 7 i klassen U19. Den bragden gjentok han året etter. I 2022 ble det en ny U19-bronse i EM.

Høsten 2021 ble Theodor Middelthon uttatt på Norges Seilforbunds utfordrerlandslag som eneste ILCA 7-seiler. Nå er Theodor en del av landslaget og trener for å bygge styrke til å bli en fullbefaren ILCA 7-seiler.

Theodor Middelthon satser målrettet i ILCA 7, og som ILCA 7-seiler er han ennå ung og har en lang karriere foran seg. FOTO: Morten Jensen

Siden januar 2022 har Theodor trent mye sammen med danske ILCA 7-seilere under en newzealandsk trener ved siden av å gå på St. Svithun videregående skole som Stavanger Seilforening har et samarbeid med. Han trener ukentlig 10–12 økter.

Liker seg når det blåser

Om sin styrke som seiler sier Theodor:

– Jeg liker meg godt når det blåser litt; det er favoritt-føret mitt, men jeg tror styrken min som seiler er at jeg er ganske allsidig. Jeg føler at jeg nå begynner å få godt tak på både det tekniske og taktiske. Jeg liker det taktiske aspektet ved seiling veldig godt, og det byr ILCA 7-klassen på i rikelig monn, sier Theodor Middelthon.

Målet hans er å bli olympisk seiler, og han er villig til å jobbe hardt for å komme dit.

– Jeg har et stort konkurranseinstinkt. Jeg synes idrett i seg selv er kjekt og jeg liker de fleste formene for trening. Og det å være ute på vannet, det er jo bare morsomt, sier Theodor Middelthon.

Ingen ekstra bilder

Født: 13.02.2004

Høyde 186 cm
Seilforening: Stavanger Seilforening
Sivilstatus:  
Utdannelse:  2. klasse St. Svithun videregående
Aktivitet utenom seiling: Ishockey, sykling

Trener: Anton Garotte

Følg Theodor i sosiale medier

Facebook

Instagram

GJELDENDE VERDENSRANKING

Mars 2024: 54. plass i ILCA 7

EUROPAMESTERSKAP

2022: Bronse i ILCA 7 U19

2021: Bronse i ILCA 7 U19

NORGESMESTERSKAP

2022: Gull - ILCA 7

2020: Bronse - ILCA 7

2020: Bronse - ILCA 6

2018: Gull - ILCA 4

WORLD SAILING PROFILE

Theodor Middelthon