Christian Linnerud

Christian Linnerud kommer ikke fra noen seilerfamilie. Det var da han og moren dro til Rhodos på ferie sammen med noen skivenner, at interessen for brettseiling ble tent.

– Jeg var ni år gammel, og da jeg så skivennene til mamma seile brett, ville jeg også forsøke. Vi leide et brett, og det holdt jeg på med hele tiden resten av ferien. Da jeg kom hjem, meldte jeg meg på kurs hos KNS, og siden har jeg gått gradene, sier Christian.

I miljøet i KNS har han seilt mange typer brett, men utviklingstrappen har vært Bic Techno 293, slalom og i0FOiL, og når det gjelder brettseiling på foil, var han med på den tidligste og spede begynnelsen til denne måten å seile brett på i Norge. Nå er det iQFOiL som er hovedfokuset på lang sikt, men Christian vil gjerne forsøke seg på annen seiling også.

– Jeg ønsker å bli en allsidig og komplett seiler, og derfor vil jeg gjerne fylle på med litt annen seiling også og få erfaring fra andre klasser. Men seiling på iQFOiL er det langsiktige målet.

Som elev på NTGs seilerlinje blir det automatisk mye trening på Christian, og i snitt trener han fem ganger i uken. Han beskriver seg som systematiker og trimmenerd. Erfaringer og oppdagelser noteres flittig ned.

– Jeg føler at en av styrkene mine er at jeg ofte treffer med trimmen. Det er sjelden jeg bommer.

Det han derimot føler han trenger trening i, er å ligge foran i feltet.

– Som ung seiler i klassen er man jo veldig fornøyd med å kvalifisere seg til gullfeltet, men det betyr også at man får mye trening i å ligge bak. Det er alltid noen foran deg. Så jeg vil forsøke å vri fokuset og si at; «jeg vil være han foran», jobbe med det mentale og bygge selvtillit slik at jeg kan ta min plass i feltet. En vei å gå, er å oppsøke litt mindre regattaer der muligheten for å ligge først er større.

Med sin høyde på 194 cm på strømpelesten har Christian et godt utgangspunkt som iQFOiL-seiler. Å være høy har vist seg å være gunstig – likeså at man har vekt og styrke. Det har også Christian. Utholdenhet er også en ingrediens man må ha for å lykkes.

Tre personer har betydd spesielt mye for Christian som seiler. Hans avdøde mor var alltid den beste støttespilleren hans, og hun var alltid med rundt om i regattaer. Hun begynte til og med selv å seile brett. Trenere har kommet og gått i Christians karriere, men da han var som mest aktiv i brettseilingens slalom-gren, var det spesielt to som hjalp ham og tok ham under sine vinger: Kristian Nybø og Anders Løken.

– Vi trente mye sammen og de lærte meg mye.

Christian Linnerud ble tatt ut på landslaget før 2023-sesongen.

Ingen ekstra bilder

Født: 17.07.2004

Høyde 194 cm
Seilforening: Kongelig Norsk Seilforening
Sivilstatus:  
Utdannelse:  NTG Seiling
Aktivitet utenom seiling: alpint, langrenn, sykling, motorcross

Trener: Peer Moberg

GJELDENDE VERDENSRANKING

Februar 2023: 107. plass i iQFOiL Herrer

VERDENSMESTERSKAP

2022. 65. plass - iQFOiL Herrer

2021. 157. plass - iQFOiL Herrer

EUROPAMESTERSKAP

2021. 83. plass - iQFOiL Herrer

NORGESMESTERSKAP

2022: Bronse - iQFOiL

2021: Sølv - Slalom Herrer

2017: Bronse - Bic Techno 293