Utøverne

Nicholas Fadler Martinsen & Martine Steller Mortensen

Nicholas og Martine seiler i OL-klassen Nacra 17, som er en 17 fot lang katamaran som er utstyrt med foiler. Klassen kom første gang på det olympiske programmet i 2016. Nicholas og Martine deltok i OL i Tokyo i 2021.
Nå satser de to norske Nacra 17-seilerne mot OL i Paris i 2024, og sesongen 2022 vil være et første skritt på veien mot det målet.

Martine kommer fra Arendal og Nicholas fra Son, men begge seiler nå for Kongelig Norsk Seilforening.

Hermann Tomasgaard

Hermann Tomasgaard er Norges mest erfarne seiler i OL-klassen ILCA 7, og under OL i 2021 toppet han sin merittliste med å vinne bronsemedalje.

ILCA 7, som tidligere het Laser Standard, er verdens mest utbredte entype enmannsjolle. I internasjonale regattaer og i OL har klassen felst deltagere av alle.

Hermann viste sitt talent og potensiale allerede i ung alder, og han kan se tilbake på flere internasjonale mesterskapsmedaljer. I de siste årene har han ligget stabilt i verdenstoppen, og han var i en periode i 2021 ranket som verdens beste ILCA 7-seiler.

Hermann er oppvokst i Drøbak, men seiler for Kongelig Norsk Seilforening. Han ble kåret til Årets Seiler i Norge i 2021.

Line Flem Høst

Line deltok i OL i Tokyo og plasserte seg som nummer åtte i enmannsjolle-klassen ILCA 6. I 2020 vant hun bronse i klassens VM og ved utgangen av 2021 var hun ranket som verdens beste kvinnelige ILCA 6-seiler.

ILCA 6 (tidl. Laser Radial) har samme skrog som ILCA 7, men båten er utstyrt med et litt mindre seil.

Line har seilt siden hun var syv år gammel, og hun vant sin første internasjonale medalje i 2011. I 2013 ble hun juniorverdensmester i ILCA 6.

Line kommer fra Oslo og seiler for Kongelig Norsk Seilforening.

Helene Næss
Marie Rønningen

Helene og Marie har satset i OL-klassen 49er FX helt siden 2014. De siste seks årene har de deltatt i et internasjonalt treningssamarbeid, blant annet med de doble olympiske mestrene, og takket være iherdig arbeid er de to nå å regne som verdens aller beste 49er FX-seilere.

I 2021 toppet de sin merittliste ved å vinne sølv i VM. I 2018 ble de europamestre i klassen og de har dessuten to EM-sølv.

49er FX er en teknisk krevende tomannsjolle av typen «skiff» der begge seilerne henger i  trapes – det vil si vaiere som er festet i masten. Kroppsvekten blir på den måten en avgjørende vektstang for å stabilisere båten og gi den fart.

Helene og Marie kommer begge fra Nøtterøy og seiler for Tønsberg Seilforening.

Helle Oppedal

Helle Oppedal (19) fra Stavanger er en av verdens beste i brettseiling med foil – en sport hvor de beste utøverne er ti år eldrefoilende brettseiler

Endre Funnemark

Endre Funnemark kom med i den norske seilertroppen i det aller siste 2021 OL-uttaket etter at han seilte inn til den 10. beste nasjonsplassen i VM i RS: X.
Endre har seilt brett helt siden han begynte å seile.Endre Funnemarks inngang til seilsporten er atypisk.
Mens de fleste andre i den norske OL-troppen – og for så vidt veldig mange seilere for øvrig – startet med Optimist som barn helt ned i 7-årsalderen, begynte Endre med brettseiling da han var 13 år.–